31 August 2010

Gud Try Syg...;-)

Okeh…dh tibe masa for the latest one…hahaha…ramai yg request tny apa yg si dia msk..hahaha…smpai naek segan si dia…hehehe..x pe syg…gud try..i like..abesla kamu syg…sy sudah addict kamu pnyer tutt…hehehe…

Gmbr x smpat amek sbb nk berbuke an..hehe..so ak just cte kat sni korg bygkn je la ye..hehehe…

Semuanya bermula kisahnya gini…jeng3…

28/8/2010,Jam 3 ptg cmtu..time tu ak ngh keja..msj2 ngn dia..ingt nk berbuke bersama la ngn nashrul summer..tp x knfem..then2 tbe2 je si dia tmbul idea nth cmne dia tny..”yang,te ingt nk masak tuttt…nk bg ibu skt..t bolehla bg komen2 yg mmbina..huhuhu”

Olololoooo.…so sweet syg….. ;-)

Dia tunaikn jnji dia towk ak..sbb dia pernh jnji yg dia akn blaja memasak towk ak..n she did…so proud of her…luv u…!hee…

So..blk je keja..dlm kul 5 lebih gitu si dia call,suruh amek kat umah..katanya tuttt dh siap..hehehe….muahahaha…!x sbr nk rasa!haha…

Bila nk keluar je dr umah,,tu dia…jeng3..ayahku bertnya..”ha,nk g mna tu??” aiseymen…haha..”emm..g umah dayah jap..dia msk lauk nk bg kita”…spontan je ayah ak keluar dr mulut dia ngn ekspersi yg lucu.. “ecececece” hahahaha…tgk riak muka dia yg ak x tahan tu…hahaha..korg byg2kn la reaksi muka ayahandaku masa itu..muahaha!

Dgn agak pntas ak p la sna amek lauk tuttt yg dia dh sediakan…hehehehe…

Bab 2

Dh agak dh…x smpat parking dpn umah..ibu dh jeling2 kat luar(ni msti ayah dh bg tau ni)…hahahaha..!

Smpai dpn pintu je..ibu pn tegur “wah..menantu msk pe tu? Meh sni tgk…” hahaha…

Ak pn bg la…”wah..sdp bau nyer” ak pn snyum2 kambing je…hahaha…

Ayah sengih2…apa daa…haha..

Pastu ak pn lepak2 la ngn dorg..”mi..ko ckp ngn dayah t ibu nk rasa tuttt dia…pas ke x pas jd menantu ibu” hahahaha..abesla syg…hehehe…

Bab 3

Azan maghrib!

Berbuka time..apa lg…melantak la…haha…

So….nk tawu apa masakkan si dia yg tuttt2 tu??hehehe…

Sup Ayam tu..hehehhee…yum2!

Sup Ayam is one of my favourite lauk taw..thnks syg…;-)

Tu ibu ckp…wah pndai je si dayah tu tawu ko ske sup ayam…hahaha…

Apa lg…(sbnrya ada cte ag yg agak kecoh time atas meja mkn)..mls nk cte..dayah je tawu..hehehe..ak lak jd malu..bila cte kat dia..dia lg malu…hehehe…adoh..knfem menantu…haha..!insyaallah….

Okeh…dh tibe masa utk komen2 ibu…

1)rahsia

2)rahsia

Haha..

Kesimpulannya ibu kata sedap(smbil terenyum)..pndai dayah mask..just apa yg ibu ckp tu t syg baiki ye…;-)

(kami bdk baru blaja)…Gud try syg!syg kat dia……;-)

Dia lulus sudah…hahaha..pasni msk apa lg syg? ;p

Jujur dr ak la kan…sup ayam dia mmg sdp…ak suke giler!hahaha…klu x,x kn blk keja ak boleh hirup gitu je sup nyer…hahahaha…!

Warna Warni Konvokesyenku

Fuh..dh dua episod sekali ak ct ek…hahaha..lom ckup lg..ni nk masuk cte ketiga lak hehehe..ni psl pe lg klu bkn hri bersejarah buat aku..Konvokesyenku..hahaha..

Sejarah kowt pertama kali dpt genggam diploma..btol??haha..

X tawu nk kata pe..knp ak bg title warna warni konvokesyenku?sbb pd hri ni la utk pertama kalinya si dia bertentang mata dgn semua ahli keluargaku…hahaha…

Amacam syg?ok?haha…alhmdulillah…semuanya berjalan dgn lncar..nmpknya perkenalan si dia dgn keluargaku d terima baik..Insyaallah klu x de aral,jodoh kami berpnjangan..amin!!hehehe..

Kat sni ak nk sje cte skt time konvo ritu..hehehe…

Ha ni la family ak….blkg tu summer adk beradik ak…yg dpn dua org ni pndatang mna nth…haha..x de la..tu adk sedara ak ngn kawan dia arip…dari kiri(dh mcm nk order gmbr)haha..syahir,kakbin,ibu,aku,kak eti,kak umi,ayahanda…alhmdulillah..sumer ahli keluargaku hadir…best…;p

Korg nk tawu x…si dia seminggu kowt pnyer nervous x boleh nk piker cmne nk jmpe fmly ak..takot dedau summer ada.hahaha…kesian la hai…tp korg tgk la hasilnya….

Wah..bukan maen…hahaha…x pe..ibu pn suke syg…;-)

Lega rasanya…nw tgh piker masa dpn…chayok2…syg study btol2 ye.. x mo maen2 taw…amacam korg?sweet x gmbr ni?hahaha…masa ni dorg dh mesra dh…hehehehehehe…

Lorh dh mcm usahawan Dr Rozmey je ak tgk…hahaha..tgk tu si dia…plg comel kat situ…ibu..ibu x yh risau ye…skunk dh ada yg lg rendah dr ibu…hahaha…syg ibu!

Hujung kanan sekali tu abg ak..abg pol…td dia x de..dia la photographer nyer towk knvo ak ni…hehehe…ske la gmbr ni!heee…..

Hehehehe…apa pndngan korg bila tgk gmbr ni??hahaha…

Gmbr dh siap…lom frame je…dh frame ley letak dlm bilik..wee…

So ni la summer hadiah2 yg ak dpt time konvo hari tu..hehehe..hadiah dari keluargaku dn dari si dia…yg bunga kiri dr kakbin ayah ibu,syahir bang pol..yg tgh keropi ijau dr kak umi…yg kiri sekali tu dr si dia…hehehe…

Pen parker ngn bunga ros dari kak eti,paradise dr si dial gak…hehehehe…

Thnks ye tu my fmly..n pd syg sbb beri sy hadiah2 ni…hehehehe…tq3..

Selesai sudah…ehh…jap2…lom lg..ada lg la..skt lg…abes je summer tu..apa lg..its shooting time wif her…hahahahaha…so…dis is our love..our pic..our pose for u…;-)




Taken by:feeya

Edit by :me

Special thnks to:ikram(empunya d80) & Nashrul dinie(menurunkn ilmu2 mengedit)..heheh..thnks guys…thnks kaki petik..!klu nk tgk gmbr2 yg x de dlm ni…sume dh d upload d facebook ak..ley la tgk kat sna klu korg nk…ada dua album..;-)

Geng of Kaki Petik Photography & Videography

Orait..cte sterusny psl kengkawan ak lak kat sni...hehehehe...klu kengkawan kat sni pe je lg aktvt len yg ada..dlu kat poli,futsal..my old buddie sumer dh jauh..x de dh futsal... :'( rindu doe kat dorunk...nk men futsal...cam dlu..frenly game sumer...peh..sayu...


geng2 dkm6b..huwaaa....!rindu der...

kat sni lak,wif my fren kat sni,kteorg aktvt nye skunk asyk menembak je...hahaha..kejap2 p menembak...shooting video la,wat video clip la..sje test(bak kata aloy)..haha..best..!i like...haha..smbil menembak smbil blaja dr mereka2 yg pro...Geng of Kaki Petik(kami bdk baru blaja)...ha...ni slh satu hasilnya la video yg kteorg buat...towk raya..tp yg penuhnya tnggu dh nk raya t ye..ni trailer je...sentuhan sifu...(nashrul dinie@aloy)..terbaek wok!hahaha...



amacam?dh tgk?hahaha..nk komen ke ngutuk nk gelak guling2 pn boleh...hahaha...
ni slh satu koleksi la...yg latest..nk tgk koleksi len ?hehehe...
ok..yg ni video clip yg sje try2 buat..tgk r...Coba dari faizal tahir BY Kaki Petik...http://www.youtube.com/watch?v=7zdFvMQpLyk
tgk r..hehehe...emm..ada lg satu koleksi.yg tu korg tgk kat fb ak..kat video ak...tajuk dia..percubaan pertama kaki petik
tu video kami yg pertama...first try..;-)
klu x ley tgk yg first video kami tu...add la ak dlu ye...Ahmad Yatimi or koabekew@yahoo.com
;-)

tgk la...klu rajin nk feedback ok gak...hehehe..sje suke2 dr wat keja x senonoh..dpt gak ilmu kn?(copy ayat aloy lg)..hahaha...
so...ni la dia aktvti kami d sni bersama kaki petik n the geng...Nashrul dinie,bubaq,syujak,cawak,ikram,miki(sori der gmbr ko,ko dh private kn..x pat ak nk masukkn.. :'( ,zahin pun sma :'( dn mereka yg terlibat secara lgsng or x lgsg..hehehehe...dis is us... ;p











Ayahku Ketam & Songkok

adoh...lama giler ak x update..haha..sori ye sumer...agak kebusy an la skunk..pg kursus mlm keja...huhuhu..ni cuti merdeka bru la dpt update...hahaha...x pe...btw,kte pergi satu persatu..lma ni pnding cte...haha..
orait..so..ni ak nk cte psl fmly ak la sblm ak knvo...agak fun..ayah aku la ni..suke wat ak gelak..
"yah..alamak..songkok x bli lg la...t blikan ae yah bley?"
"alaa...kn dh ada songkok?"
"a`ah..songkok yb..mmg x la ak nk kai time knvo(kata dlm hati)..hahaha.."
"yela2..t ayah bli...saiz apa?ko g amek songkok ko,ayah nk tgk saiz besar mna"
"nah yah..." ak bg songkok yb tu...

ha ambek!kolop...muahahahaha!!!!!adoh..geli hati tol ak pg tu...pg2 dh wat lawak...haha!ayahku..ayahku...;-)

tu kisah satu...dh abes tu..jom p ke dapur lak...eheheheh..

pg2 tu ayah aku dh wat ak x tahan nk blk tgh hari mkn..mna x nyer...dia msk slh satu lauk favourite ak tu...nk taw?ni dia..




Ketam Masak Lemak...peh!terbaek...syg ayah...hahahaha...!katanya hr ni de ketam murah kat pasar..dia klu tgk ketam msti teringat kat ak...ish...(terharu sgt)....thnks ye ayah..tmi syg sgt kat ayah... :')

pastu time dia msk ak ckpla nk amek gmbr dia msk nk msuk tenet(dia kn mnt tenet)..hahaha...
aiceh...bkn maen..dia ckp pe taw...
"ko ni..amek la gmbr angle gini..bru nmpk natural" amboi..!kn maen ayahku ini...hahaha...

a`ah..natural la sgt ayahku..yg kamu snyum2 tu knp?hahahaha...eceh...itu dia..chef jenal...pndai masak kari,asam pedas,msk lemak..wee...itu la dia kisah yg wat ak gelak pg2..kejadian berlaku skitar jam 8.30 pg pd 28/7/2010.... ;-) haha..ayaku terbaek!


There was an error in this gadget