14 February 2011

My HerO!!!


x d sangka air mata ak menitis time tulis kat wall ttg ayahku..nthla..mmg ak feel sgt time tu..tbe2 rasa sebak..x sngka dh mencecah angka 60 dh org yg sentiasa mmberikan perlindungan kepada ak selama 22 tahun ni..ak ingt lg time kecik2 dlu..selalu mntk dia dukung..haha..x kesahla dia bg ke x..ak akan tros pjt kerusi,terbang atas bahu dia.. :') walaupun ak x tahu sbnrnya dia sgt letih waktu tu bru blk keja..tp dia x prnh merungut..sebaliknya hny akn teros mengukir snyuman di bibir tnda dia ingin melayanku..betapa sabarnya beliau..kini ak dh besar..menjelang dewasa..bru ak tahu dan kenal erti pengorbanan seorg bapa kepada anaknya..pelbagai ragam yg ak lakukan ketika kecik dlu..mengimbau segala memori indah..ya Allah..betapa ak syg ayahku..lately2 ni..bila anak2nya menjelang smakin dewasa..ak seorg yg plg bongsu pn dh berumur 22,apatah lg kakak dan abg2ku..bru ak dpt lihat sbnrnya bapaku seorg yang sgt klaka orgnya..baru la ak perasan knp beliau sgt tegas dgn anak2nya..mungkin kini bru dia sedar yg anak2nya dh dewasa..ak akui,ak anak yg plg d mnjakan oleh dia..walaupun begitu,x prnh sedetik pn d hati beliau utk tdk mnjaga keselamatan anak2nya..ak sdr,sbb ak perasan,setiap kali ak pulang kerja lewat mlm,psti dia blom tidur..kdg2 ak blk,dia tgh tgk Animal Planet..minat btl dia dgn channel tu... :') klaka2 kdg2 bila dia suke slh sebut..Planet the Ape..haha..tp tu la..ak perhati,kdg2 time ak blk tu,ak tgk dia mcm tgh tgk Planet the Ape dia..tp rupenya dia dh pn terlelap dpn tv..ak kejut,bru dia bgn..tgk ak dh blk dan masa tu la bru dia msuk bilik dia..btapa ak perasan dia pasti menanti anak2 dia pulang dgn selamat..ya Allah..ko pelihara kan la kesejahteraan dia ya Allah..berikan dia kebahagiaan d dunia dan d akhirat..amin..sy syg ayah sy..tiada pengganti dia...MY HERO......

Selamat Ulangtahun yg ke 60 ayah... :')


2 comments:

shiny2 star.. said...

T_T sedehhh..teerhaaarruuu

Yatimi said...

itula luahan rasa seorg anak yang sgt sygkan ayahnya..HERO ketika kecik sehingga dewasa dan ianya kekal selamanya.. :')

There was an error in this gadget