31 August 2010

Gud Try Syg...;-)

Okeh…dh tibe masa for the latest one…hahaha…ramai yg request tny apa yg si dia msk..hahaha…smpai naek segan si dia…hehehe..x pe syg…gud try..i like..abesla kamu syg…sy sudah addict kamu pnyer tutt…hehehe…

Gmbr x smpat amek sbb nk berbuke an..hehe..so ak just cte kat sni korg bygkn je la ye..hehehe…

Semuanya bermula kisahnya gini…jeng3…

28/8/2010,Jam 3 ptg cmtu..time tu ak ngh keja..msj2 ngn dia..ingt nk berbuke bersama la ngn nashrul summer..tp x knfem..then2 tbe2 je si dia tmbul idea nth cmne dia tny..”yang,te ingt nk masak tuttt…nk bg ibu skt..t bolehla bg komen2 yg mmbina..huhuhu”

Olololoooo.…so sweet syg….. ;-)

Dia tunaikn jnji dia towk ak..sbb dia pernh jnji yg dia akn blaja memasak towk ak..n she did…so proud of her…luv u…!hee…

So..blk je keja..dlm kul 5 lebih gitu si dia call,suruh amek kat umah..katanya tuttt dh siap..hehehe….muahahaha…!x sbr nk rasa!haha…

Bila nk keluar je dr umah,,tu dia…jeng3..ayahku bertnya..”ha,nk g mna tu??” aiseymen…haha..”emm..g umah dayah jap..dia msk lauk nk bg kita”…spontan je ayah ak keluar dr mulut dia ngn ekspersi yg lucu.. “ecececece” hahahaha…tgk riak muka dia yg ak x tahan tu…hahaha..korg byg2kn la reaksi muka ayahandaku masa itu..muahaha!

Dgn agak pntas ak p la sna amek lauk tuttt yg dia dh sediakan…hehehehe…

Bab 2

Dh agak dh…x smpat parking dpn umah..ibu dh jeling2 kat luar(ni msti ayah dh bg tau ni)…hahahaha..!

Smpai dpn pintu je..ibu pn tegur “wah..menantu msk pe tu? Meh sni tgk…” hahaha…

Ak pn bg la…”wah..sdp bau nyer” ak pn snyum2 kambing je…hahaha…

Ayah sengih2…apa daa…haha..

Pastu ak pn lepak2 la ngn dorg..”mi..ko ckp ngn dayah t ibu nk rasa tuttt dia…pas ke x pas jd menantu ibu” hahahaha..abesla syg…hehehe…

Bab 3

Azan maghrib!

Berbuka time..apa lg…melantak la…haha…

So….nk tawu apa masakkan si dia yg tuttt2 tu??hehehe…

Sup Ayam tu..hehehhee…yum2!

Sup Ayam is one of my favourite lauk taw..thnks syg…;-)

Tu ibu ckp…wah pndai je si dayah tu tawu ko ske sup ayam…hahaha…

Apa lg…(sbnrya ada cte ag yg agak kecoh time atas meja mkn)..mls nk cte..dayah je tawu..hehehe..ak lak jd malu..bila cte kat dia..dia lg malu…hehehe…adoh..knfem menantu…haha..!insyaallah….

Okeh…dh tibe masa utk komen2 ibu…

1)rahsia

2)rahsia

Haha..

Kesimpulannya ibu kata sedap(smbil terenyum)..pndai dayah mask..just apa yg ibu ckp tu t syg baiki ye…;-)

(kami bdk baru blaja)…Gud try syg!syg kat dia……;-)

Dia lulus sudah…hahaha..pasni msk apa lg syg? ;p

Jujur dr ak la kan…sup ayam dia mmg sdp…ak suke giler!hahaha…klu x,x kn blk keja ak boleh hirup gitu je sup nyer…hahahaha…!

2 comments:

shiny2 star.. said...

aku dpt bayangkan muke pcik jenall...hahahahhaha

Yatimi said...

hahahaha..ko dpt bygkn kn??haha..gitu la muka dia..tp yg sal songkok tu la doe..x le tahan ak...hahaha...
psl ketam tu..haha..

There was an error in this gadget